Kuntavaalien tulokset ja kiitokset

Nyt se on ohi. Monen kuukauden kampanjatyö ja mieletön itsensä voittaminen joka päivä. Vihreille vaalivoitto ympäri Suomea ja Helsingissäkin paras vaalitulos ikinä, vaikka ei suurimmaksi puolueeksi (vielä) noustukaan. Itse sain 695 ääntä, mikä riitti varavaltuutetun paikkaan.  Aivan uskomaton tulos ensikertalaiselle, olen niin kiitollinen ja otettu tästä luottamuksesta. Pyrin olemaan luottamuksenne arvoinen ja jatkan toivon mukaan työtä vihreämmän kaupungin puolesta jossain lautakunnassa.

Kuluneen vuoden aika on tullut kuljettua pitkä matka henkisesti. Vajaa vuosi sitten lähdin ehdolle Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleihin. Jonkin aikaa emmittyäni päätin uskaltaa, vaikka vaalit (olkoonkin sitten vain ylioppilaskunnan sisäiset) tuntuivat pelottavilta ja itsensä alttiiksi asettaminen arvelluttavalta. Jos joku olisi silloin sanonut minulle, että puolen vuoden jälkeen minut valitaan Helsingin Vihreiden kuntavaaliehdokkaaksi ja että kolmen kuukauden päästä siitä saan 695 ääntä kuntavaaleissa ja varavaltuutetun paikan, en olisi uskonut.

Ehdolle lähteminen on ihan mieletön mahdollisuus kasvaa henkisesti ja vahvistaa omaa identiteettiään (suosittelen). Kun asettaa itsensä niin alttiiksi, on pakko olla sinut itsensä ja muun maailman kanssa. En olisi kuitenkaan ikinä uskaltanut lähteä ehdolle mihinkään, ellei ympärillä olisi niin ihania innostavia, tsemppaavia ja inspiroivia tyyppejä, jotka ovat jaksaneet olla tukena läpi tämän matkan.

Suurin tuki ja turva on ollut Emil, joka on kestänyt mun tunteenpurkauksia ja epävarmuutta, toiminut kodin hengettärenä vaalien aikaan, kun en osannut tehdä muuta kuin sotkea ympäriinsä, joka on noussut mun kanssa monena aamuna flaikuttamaan, joka on aina jaksanut vakuuttaa mua siitä, että olen tarpeeksi hyvä tekemään sitä, mitä olen tekemässä. Emilin kannustus on myös suurin syy siihen, että uskalsin lähteä ehdolle kuntavaaleihin.

Päätettyäni lähteä kuntavaaleihin piti rekrytä tukitiimiä ja tuntui jotenkin hassulta pyytää ihmisiä tekemään MUN kampanjaa. Ja silti niin moni halusi täysin pyyteettömästi auttamaan tähän projektiin. Valtavan suuri kiitos Siljalle siitä, että lähti tällaisen “rändomin” kampanjapäälliköksi ja mahdollisti pätevyydellään ja laajalla osaamisellaan näin hienon kampanjan. Kiitos Leonalle, joka on aurinkoisella olemuksellaan auttanut hurjasti flaikutusurakassa ja kampanjassa ylipäänsä. Superiso kiitos Timolle, joka teki hurjan hienoja taittoja tiukassa aikataulussa ja editoi vaalivideon! Kiitos myös Marikalle ja Annalle taittoavusta ! Kiitos Felicia, joka jaksoi olla tukena omien kiireidensä keskellä ja tulla henkiseksi tueksi ensimmäiseen vaalipaneeliin. Kiitos kullanarvoisesta flaikutusavusta (ja kaikesta muusta avusta) Jasmin, Jenni, Ari, Taneli, Marianna, Katariina, Milka, Johanna. Kiitos Melisa, Mikko, Vilma, ja muut jotka autoitte blogitekstien hahmottelussa. Kiitos Antero, Sanna, Oskari, Aino, Heidi, Ellen että olitte mukana tekemässä kampanjaa ja toitte omia hienoja näkemyksiänne tähän projektiin. Kiitos kaikesta tuesta ja tsempistä Ripalle ja muille kampanjabileissä esiintyneille muusikoille. Kiitos kaikille teille, jotka lahjoititte kampanjaani ja mahdollistitte kampanjan toteutumisen taloudellisesti. On ollut niin suuri etuoikeus saada näin monen mahtavan ihmisen tuki. Kiitos kaikille teille lukuisille ystäville ja tutuille, jotka jaksoitte tsempata ja auttaa läpi kampanjan. Ilman näin mahtavaa tukiryhmää ei olisi ollut näin hienoa kampanjaa eikä tällaista äänimäärää. Olette parhaita.

Ja suuri kiitos myös kaikille ihanille Vihreille ehdokkaille ja työntekijöille, joihin olen tutustunut kampanjan aikana. Erityisen paljon arvostan kaikkia Vihreiden toimistolla työskennelleitä ihmisiä, jotka ovat uurastaneet ihan hulluna tämän vaalivoiton eteen tehden sitä näkymätöntä, mutta megatärkeää taustatyötä, joka mahdollistanut koko vihreän kampanjan.

Niin hienoa saada olla tässä kaikessa mukana! Kiitos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *