Vuosi ylioppilaskunnan hallituksessa antoi ja opetti todella monia tärkeitä asioita

Mikä mieletön vuosi Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa! Tää vuosi on ollut ikimuistoinen eikä kaikkea siihen sisältyvää voi oikein sanoin kuvailla. Oon päässyt tekemään töitä esimerkillisessä työyhteisössä mielettömän osaavien ja upeiden ihmisten kanssa. HYYssä olen oppinut ja kokenut niin paljon hienoja ja arvokkaita asioita, kuten keskustelemaan vaikeista asioista ja kunnioittamaan ihmisten erilaisuutta. Tän tiiviin ja rakkaan yhteisön jättäminen tuntuu todella haikealta. Kiitos rakkaat hallitustoverit Lauri, Sebasian, Jane, Krista, Sara, Julius, Titta, Gusse, Topias, Matte ja Laura ja koko toimiston väki.

Pääsin tänä vuonna toimimaan HYYn Yhtymävastaavana ja puheenjohtajamaan keskisuuren opiskelijaomisteisen yrityksen hallintoneuvostoa. Olen oppinut omistajaohjauksesta ja kestävän liiketoiminnan edellytyksistä ja siitä, kuinka tärkeää on, että yritysten johdossa istuu ihmisiä, joille kestävät arvot kuten ilmastonmuutoksen torjuminen ja ekologisuus ovat aidosti tärkeitä. Tänä vuonna me ollaan päivitetty HYY Yhtymän omistajastrategia, saatu sirkkoja UniCafeisiin, menty mukaan Yritysvastuulaki-kampanjaan ja tehty isoja kiinteistökauppoja ylioppilaskunnan taloudellisten edellytysten turvaamiseksi ja tieteen ja talouden kaupungin kehittämiseksi.

Pääsin tekemään myös kaupunkivaikuttamista ja puolustamaan joukkoliikenteen opiskelija-alennuksia. World Student Capital verkostosta perustettiin tänä vuonna yhdistys, joka tulee jatkamaan opiskelijaedunvalvontaa koko pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien voimin entistä paremmin ja tehokkaammin.

Kimmokkeen lähteä mukaan vaikuttamaan antoi vuosia sitten toimiminen HYYn kehitysyhteistyövaliokunnassa. Kehitysyhteistyövastaavana olin mukana mahdollistamassa ilmastoon ja yhdenvertaisuuteen keskittyviä hankkeita Bangaldeshissa ja Mosambikissa. Upea kehy-valiokuna järjesti vuoden aikana paljon tapahtumia ja näyttely HYYn roolista Suomen kehitysyhteistyön kehittymisessä on esillä yliopistomuseossa.

Kiitos HYY ja kaikki te ihmiset, joiden kanssa olen päässyt jakamaan tän ikimuistoisen ylioppilaskuntavuoden. Nyt kohti uusia seikkailuja ja haasteita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *