Nopea ja radikaali systeemimuutos vai business as usual politiikkaa?⠀

Kuvaaja: Salla Merikukka

Pitkään ajattelin, että tässä on ne ihmiskunnan tulevaisuuden vaihtoehdot luontokadon ja ilmastokriisin edessä. Joko tarvitaan jostain nopeasti joku voima, joka muuttaa tämän kestämättömän kulutuskapitalismiin perustuvan yhteiskuntajärjestelmän kestäväksi tai sitten ei ole järkeä tehdä mitään. Jatketaan vain business as usual meiningillä.⠀

Varmaan aika moni tunnistaa turhautumisen siitä, että eihän tämä nykymeno riitä. Miksi me tehdään vain hitaita osittaisia muutoksia, kun kaiken pitäisi muuttua nyt ja heti? Turhautuminen ei kuitenkaan saa johtaa siihen, että heittää hanskat tiskiin. Loppujen lopuksi maailma ei ole niin mustavalkoinen ja vaihtoehdoton, vaikka helposti sitä hahmotammekin vastaparien ja toisiaan poissulkevien vaihtoehtojen kautta.⠀

Se nopea ja radikaali muutos ei vain tule jostain tyhjiöstä. Sitä eteenpäin ajavat voimat ja keinot ovat jo olemassa niin poliittisen järjestelmän sisällä, kuin sen ulkopuolella. Mulle vihreä liike on tärkeä osa sitä muutosta, joka pistää politiikan prioriteetit uusiksi parlamentaarisen päätöksentekojärjestelmän sisällä. Yhtälailla ympäristöaktivismi, ympäristövastuullinen yritystoiminta, ajankohtaista tietoa tuottavat tutkijat ja siitä viestivä media on osa sitä muutosta.⠀

Tänä keväänä käydään kuntavaalit, joka tarkoittaa mahdollisuutta keikauttaa systeemiä taas vähän uudenlaiseen suuntaan. Todellakin toivon, että se uusi suunta olisi vihreä ja kestävä! Siksi mä olen ehdolla!⠀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *