Maatalouspolitiikkaa ja eläinpolitiikkaa Salon puoluevaltuuskunnassa

Viikonlopun puoluevaltuuskunnassa hyväksyttiin Vihreille maatalouspoliittinen ja eläinpoliittinen ohjelma. Me halutaan Suomen maataloudesta maailman kestävintä kohdistamalla tukia pois eläintuotannosta kasviproteiinien tuotantoon ja ekosysteemipalveluihin. Jopa viidennes Suomen kasvihuonekaasupäästöistä tulee maataloudesta ja lihansyönti on yksilön kulutuksen kannalta yksi merkittävimmistä päästölähteistä. Me halutaan puolittaa eläinperäisten tuotteiden käyttö vuoteen 2030 mennessä.
Ohjelmaan voi tutustua paremmin tästä.

Me halutaan myös oikeutta eläimille ja ihan kaikille eläimille. Eläinten itseisarvo tulee tunnustaa ja mahdollistaa myös tuotantoeläimille mahdollisuus lajityypilliseen käyttäytymiseen. Meidän pitäisi kokonaan luopua eläinten hyväksikäytöstä, koska meillä on siihen varaa ja vaihtoehtoja. Lue lisää tästä.

Mediaa kiinnosti kuitenkin poliittisia sisältöjä enemmän valtuuskuntalaisten mielipiteet meidän puoluejohtajan vapaa-ajanvietosta ja sen vaikutuksista puolueen kannatukseen. Me puhutaan maailmanlaajuisen ympäristökriisin pysäyttämisestä, maatalouden uudistamisesta ja eläintenoikeuksista ja mediaa kiinnostaa enemmän se, onko Toukolla paita päällä vai ei. Pakko myöntää, että olen ollut todella pettynyt julkiseen keskusteluun ja mediaan viime aikoina. Onneksi päästiin valtuuskunnassa keskittymään asiakysymyksiin ja fiilistelemään meidän kovia ilmastotavoitteita seuraavalle hallituskaudelle Toukon huikean ilmastopuheen saattelemana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *