Suomalaiset haluavat ilmastonmuutoksen torjunnan kärkiteemaksi

Suomalaisten mielestä ilmastonmuutoksen hillinnän ja vähäpäästöisen yhteiskunnan kehittämisen tulisi olla yksi seuraavan hallituksen kärkiteemoista. Suomalaisten ymmärrys Suomen ilmastovastuusta vauraana ja kehittyneenä maana on myös lisääntynyt. Meillä on ollut mahdollisuus vuosikymmenten ajan rakentaa hyvinvointia ja kehittää yhteiskuntaamme fossiilitalouden voimin samaan aikaan, kun muualla maailmassa samoihin asioihin ei ole ollut mahdollisuutta. Meillä on historiallinen vastuu kannettavana omien päästöjemme alasajossa.

Rohkeiden ilmastotoimien suurimpana esteenä pidetään tänään julkaistun ilmastobarometrin vastausten mukaan sitä, että poliitikot eivät uskalla tehdä ratkaisuja, jotka vaarantaisivat heidän uudelleenvalintansa seuraavissa vaaleissa. Nyt tarvitaan poliitikoilta ilmastojohtajuutta ja rohkeita päätöksiä. Jos haluat edesauttaa niitä, niin kerro rohkeasti mihin muutoksiin olet itse valmis. Vain yhdessä me voidaan rakentaa ilmastokestävämpi maailma ja tulevaisuus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *