Eläinten oikeudet on turvattava päätöksenteossa!

Osallistuin tällä viikolla Animalian vaalipaneeliin, jossa oli hyvää keskustelua puutteellisesta eläinlakiesityksestä (joka onneksi kaatui hallituksen mukana) ja eläinten aseman tunnustamisesta yhteiskunnassamme. Juridisesti eläimet tunnistetaan edelleen vain ihmisten omaisuutena, ei tuntevina yksilöinä, joilla on omat perusoikeudet.

Me ihmiset ollaan siitä erityislaatuinen laji, että me tiedostetaan muille eläimille aiheuttamamme kärsimys. Tästä syystä näen, että meillä on myös muista eläimistä poikkeava vastuu vähentää aiheuttamaamme kärsimystä. Meillä on mahdollisuus valita. Sen vuoksi meidän tulee pyrkiä eroon eläinten tehotuotannosta ja muusta eläinten hyväksikäytöstä niin pitkälle kuin se on mahdollista. Eläinsuojelulaki tulee uudistaa ensi hallituskaudella niin, että siinä kielletään eläinten pitäminen häkeissä, kielletään porsitushäkit ja parsinavetat sekä turkistarhaus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *