Nyt tarvitaan ilmastosankareita!

 

Olen ilmastosankari!

Vaalikonevastausten ja Ilmastokiltti-lupauksen perusteella olen valmis edistämään kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, jotta Suomen päästöt saadaan kuriin ja pidettyä Pariisin ilmastosopimusken 1,5 asteen tavoitteessa.

Vihreät on ilmastokiltein eduskuntapuolue, mikä tarkoittaa sitä, että puolueemme ehdokkaat ovat vastanneet ilmastomyönteisimmin isojen vaalikoneiden kysymyksiin ja sitoutuneet Hiilivapaa Suomi -kampanjan Ilmastokiltti-lupaukseen.

Olemme valmiita asettamaan fossiilisille polttoaineille eräpäivät, ajamaan alas ilmastolle haitalliset yritystuet, vähentämään metsähakkuita, suojelemaan soita, sähköistämään liikenteen ja muuttamaan ruoantuoannon kasvipainotteisemmaksi.

1,5 asteen ilmastopolitiikka tarkoittaa sitä, että seuraavalla hallituskaudella tarvitaan isoja yhteiskunnallisia rakennemuutoksia kaikkialla yhteiskunnassa. Enää ei ole aikaa valita keinovalikoimasta helpoimpia ja mieluisimpia keinoja, vaan tarvitsemme niitä kaikkia. Meidän on niin taloudellisesti kuin teknisesti mahdollista saavuttaa ainakin 60 % päästövähennystavoite vuoden 1990 -tasosta vuoteen 2030 mennessä. Otetaan siis keinot käyttöön ja osoitetaan ilmastojohtajuutta!

Ilmastokiltteihin ehdokkaisiin voi tutustua Hiilivapaa Suomi -kampanjan verkkosivuilla.

Parhaan ilmastoystävällisin äänestyspäätökse saa tehtyä, kun yhdistää puolueiden ilmastolinjoista tehdyt kyselyt ilmastokiltin ehdokkaan valintaan.

Puolueiden ilmastokannoista on kysellyt mm

Suomen kuvalehti

WWF

Luonnonsuojeluliitto

Yle

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *