Kaivokset eivät kuulu luonnonsuojelualueille

On täysin absurdia että edes keskustelemme julkisuudessa siitä, pitäisikö kaivostoiminta sallia kansallispuistoissa ja luonnonsuojelualueilla. Kyseiset alueet on perustettu luontomme ja eliöstön suojelemiseksi ja se tarkoittaa sitä, että ne alueet ovat aina ja ensisijaisesti varattu luonnolle, ei kaivostoiminnalle tai millekään muulle.

On todella masentavaa lukea uutisista, että keskustalainen ympäristövaliokunnan puheenjohtaja vaikuttaa olevan paitsi täysin tietämätön kuudennestä sukupuuttoaallosta myös suhtautuvan täysin välinpitämättömästi luonnonsuojeluun ja luontoon yleisesti. Hannu Hoskonen totesi tänään ylen uutisessa että “En jaksa uskoa, että joku juuri nimenomainen alue on tärkeä. Jos nyt joku linnunpesä tuhoutuu, se lintu löytää kyllä pesän jostain muualta”. Vetää kyllä sanattomaksi.

Hoskosen ulostulot vahvistavat vain enemmän surullista kuvaa keskustasta puolueena, joka näkee luonnon pelkästään hyödynnettävänä luonnonvarana. Tiedän että Hoskonen ei kuitenkaan yksin edusta puoluettaan. Haluaisinkin vedota nyt kaikkiin keskustalaisiin, joilla on edes jotain ymmärrystä luonnonsuojelusta: teillä on kaivoslain uudistuksessa mahdollisuus osoittaa, että välitätte hupenevasta elonkirjosta. Kaivosten varauskäytännöt on saatava luonnon kannalta kestävälle pohjalle ja tulee olla kaikille selvää, että kaivokset eivät kuulu kansallispuistoihin tai muille suojelualueille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *