Ilmastonmuutos on suomalaisten suurin huolenaihe

Ilmastonmuutos on suomalaisten suurin huolenaihe.
 
Näin käy ilmi Ilta-Sanomien Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta. Tutkimuksessa pyydettiin ihmisiä nimeämään asioita, joihin poliitikkojen pitäisi aivan erityisesti vaikuttaa, jotta ne muuttuisivat paremmiksi.
 
Poliittiset päätökset ovat usein vahvasti kytköksissä julkiseen keskustellun ja siihen, mitä ihmiset kyseisestä aiheesta milloinkin ajattelevat. Ilta-Sanomien kysely osoittaa, että suomalaiset todella toivovat nyt vaikuttavia ilmastotoimia. Ilmasto- ja ympäristökriisien vaikutukset aiheuttavat ahdistusta ja tulevaisuuden näköalattomuutta.
 
Ei siis ole kyse “vain siitä”, että ilmastonmuutos on tieteellisesti todettu suuri uhka ihmiskunnan tulevaisuudelle ja että siihen reagoimattomuus aiheuttaa massiivisia kustannuksia ja maailmanlaajuisia ongelmia ja on lisäksi todella vastuutonta. Kyse on nyt myös siitä, että suuri osa ihmisistä ymmärtää nämä uhkakuvat ja vaatii toimia niiden ehkäisemiseksi.
 
On poliittisten päätöksentekijöiden tehtävä vastata tähän huoleen ja tehdä politiikkaa, joka palauttaa uskon tulevaisuuteen.
 
Suomen hallitus kokoontuu viikon kuluttua ilmastokokoukseen sopimaan ilmastotoimien toimeenpanosta ja aikatauluista. Suomalaiset odottavat hallitukselta nyt niitä tekoja.
 
Kuva: Jesse Kareinen
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *