Rakennetaanko asuntoja Riistavuoren metsään vai Valimon vajaakäytöllä olevalle teollisuusalueelle?

Äänestimme tällä viikolla valtuustossa vihreiden Otso Kivekkään aloitteesta mahdollistaa asuinrakentamista Valimon teollisuusalueen itäreunaan ja näin vähentää painetta rakentaa Vihdintien toiselle puolelle Riistavuoren metsään.

Haagassa sijaitseva Riistavuoren metsä on osa Helsingin läntistä vihersormea, eli pohjois-eteläsuunnassa olevaa viheryhteyttä, joka luo ekologisen käytävän Helsingin eteläisten ja pohjoisten viheralueiden välille.

Helsinki kasvaa koko ajan ja uusille asunnoille tarvitaan paikkoja. Tänäkin vuonna noin tuhat ihmistä joka kuussa on muuttanut Helsinkiin ja tähän ei ole edes laskettu mukaan Helsinkiin syntyneitä ihmisiä. Niin sanotusti helpot rakentamisen paikat, kuten vanhat satama-alueet on Helsingissä jo rakennettu ja jäljellä on enää vaikeita punninnan paikkoja. Siksi kaikki kivet on käännettävä, jotta emme joutuisi rakentamaan viheralueilla.

Valtuuston enemmistö kokoomuksen ja perussuomalaisten johdolla näki kuitenkin, että teollisuusalueen suojeleminen asumiselta on tärkeämpää, ja Kivekkään aloite palautettiin valmisteluun niukasti äänin 43-39 (kuva 2). Tämä on todella harmillista, mutta työ rakentamispaineen vähentämiseksi Riistavuoren metsään jatkuu.

Kävin reilu viikko sitten Riistavuoren asukasaktiivien järjestämällä kaavakävelyllä. Asukkaat ovat tehneet alueelle oman vaihtoehtosuunnitelman ja Otso Kivekkään aloite sai myös kimmokkeensa paikallisten asukkaiden ideasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *